Over ons

Matifasi betekent vriendschap in het Surinaams. Vrienden maken doormiddel van plezier en beweging staat hoog in het vaandel bij Matifasi.

Wij, Pieter en Tasniem, zijn samen naar Suriname geweest om daar onder andere sportlessen te verzorgen voor mensen met een beperking. De liefde voor deze doelgroep en interesse in elkaar is daar gegroeid. Vanaf dat moment is het idee ontstaan voor Matifasi.

Matifasi vindt het belangrijk dat alle mensen de kans moeten krijgen om gelukkig te zijn, ook mensen die een beperking hebben. Vriendschap is ontzettend belangrijk om je gelukkig te voelen, plezier en beweging spelen daar een essentiële rol bij. Wat is er nou fijner dan met je vrienden sportieve activiteiten te doen?

Team

Matifasi team

Pieter Morselt

Pieter Morselt

Mijn naam is Pieter Morselt. Vroeger erg fanatiek op de voetbal velden maar al snel was ik van alle markten thuis. Vooral teamsporten vind ik het leukst, want dit kan ik samen met mijn vrienden doen. Naast sporten ben ik groot fan van muziek en lekker eten. Dit doe ik het liefst buiten in het park of op het strand met vrienden om mij heen. 

Tasniem Badwy

Tasniem Badwy

Ik ben Tasniem. Van jongs af aan hou ik van sporten en spelletjes, ik was dan ook altijd buiten op het veldje te vinden. Naast buiten sporten ben ik ook vaak te vinden in een dojo, mijn andere passie is namelijk: zelfverdediging. Ik ben dol op het koken en eten van vooral exotische gerechten en vind dit heerlijk om met vrienden te delen.

Beiden zijn wij werkzaam als docent lichamelijke opvoeding, in het praktijkonderwijs en in het speciaal onderwijs.

Wat doet Matifasi?

Wat Matifasi doet is een sociaal-emotioneel ontwikkelings- plan aanbieden door middel van sport en spel.

Bij mensen met een beperking heerst er een grote mate van eenzaamheid. Uit onderzoek en ervaring kunnen we zeggen dat samen sporten een band creëert en helpt bij het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden. Wat Matifasi doet is een sociaal-emotioneel ontwikkelings- plan aanbieden door middel van sport en spel. Door samen te sporten leren mensen lessen voor het leven. Plezier en verbinding met elkaar is in de lessen altijd het belangrijkste uitgangspunt.

Daarnaast wordt er gewerkt in vier thema’s. Deze thema’s zijn eigenschappen die je nodig hebt om een goede vriendschap te ontwikkelen en te behouden.

Zelfvertrouwen en vertrouwen in een ander

Samenwerken

Grenzen stellen

Initiatief nemen

Doe mee

Schrijf je snel in bij Matifasi!

Ook zin om met ons te sporten? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen.